Pada tahun 1885, ketika ibunya menendang baldi tuberkulosis, datuk saya, John Toner, meninggalkan Iowa dengan ayahnya, adik, dan saudara untuk suasana yang lebih menguntungkan. Kereta api lintas negara membawa mereka ke New Mexico Territory Gallup, di mana mereka membara untuk suatu tempoh. Namun katabijak.co, di akhir 1880-an, tahun musim kering bermula, dalam jangka panjang menghantar keluarga dan mereka 800-beberapa kepala lembu jantan selama Reservation Navajo kering mencari tanah memberus baik.

 

Pada pertengahan 1890-an, keluarga mempunyai harta musim sejuk disewa di Farmington dan menghabiskan bulan-bulan panas di ladang mereka di wilayah Atas Piedra dari Colorado. Di tengah musim sejuk kendur, Datuk John akan halangan up kumpulan kerja dan kereta sorong untuk menyampaikan hasil dan kata kata kangen barang dagangan yang berbeza melintang selama lebih dari 90 batu dari padang pasir antara Farmington dan Gallup.

 

Pada satu kunjungan tersebut, sementara menjual epal rumah ke rumah di Gallup, ia memukul pada pintu masuk yang segera dibuka oleh Nona Margaret Brown. Kami tidak mempunyai idea foggiest tentang itu semua itu memakan, adorasi serta-merta, namun sentimen diragukan lagi dibuat. Sejujurnya, pada pertengahan 1899, hubungan telah berkembang menjadi persetujuan untuk berkahwin. Sebelum meninggalkan Farmington untuk pertanian Colorado, John menghantar surat kepada Margaret di Gallup, mendekati dia untuk menetapkan tarikh untuk perkahwinan mereka.

 

Itu adalah musim panas ramai untuk Datuk John: fabrikasi rumah pertanian, membangunkan kerangka sistem penyiraman, merawat sapi perah dan duduk ketat untuk reaksi Margaret. Dalam kes apapun, masa berlalu dan belum ada surat datang. kata kata cinta Dia ternyata menjadi semakin bimbang. Apa yang anda mungkin berfikir pada kesempatan yang anda telah meminta bahawa seseorang berkahwin anda, dan anda tidak pernah mendengar kembali tentang perkahwinan? John Toner lebih mungkin daripada tidak diharapkan Margaret dipuja-nya telah mencari orang lain.

 

Our Privacy Notice has been updated to explain how we use cookies, which you accept by continuing to use this website. To withdraw your consent, see Your Choices.